تشریح کارهای همراه اول در 5G
سایت شیک: چالش ها و وظایف بخش های مختلف اکوسیستم ارتباطی در توسعه نقشه راه ملی ترسیم شد.
به گزارش سایت شیک به نقل از اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، سمینار تخصصی «نسل پنجم ارتباطات ۵G، چشم انداز پیش رو و چالش های توسعه آن در کشور» بامداد امروز چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در حاشیه سومین روز از برگزاری نمایشگاه بین المللی کیتکس ۲۰۲۲، در مرکز همایش های بین المللی جزیره کیش با حضور صادق عباسی شاهکوه رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، تعدادی از مدیران ارشد همراه اول و دیگر اپراتورهای ارتباطی برگزار گردید.
طاهری بخش، معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول در این جلسه تخصصی در چارچوب عرضه ای به چشم انداز، استراتژی توسعه، موضوعات در رابطه با طیف فرکانسی و چالش های پیش رو در نسل پنجم ارتباطات در کشور پرداخت.
ترندهای مهم تا ۲۰۳۰ در ارتباطات سیار
معاون شرکت ارتباطات سیار ایران به ترندهای مهم صنعت ارتباطات سیار تا ۲۰۳۰ اشاره و اظهار نمود: تا آن افق زمانی «یک شبکه بیشتر برای ۱۰۰ میلیارد کانکشن نخواهیم داشت»، «همکاری بسیار نزدیک ماهواره و اینترنت زمینی برای پوشش سه بعدی را که بیشتر برای پوشش بحث های IOT خارج شهرها مطرح است خواهیم داشت»، «ادغام در حوزه ارتباطات و IOT برای راهبری هوشمندسازی در سایر صنایع»، «راه اندازی شبکه های سبز که کمک کننده به کاهش آلودگی زمین هستند»، «تغییر کلی نسل آنتن های ارتباطی»، «محاسبات موبایلی و امنیت شبکه» و مواردی از این دست، ترند را می سازند.
فعالیت های همراه اول در حوزه ۵G
وی اظهار داشت: صنعت ارتباطات سیار حدودا هر ۱۰ سال با یک تغییر و جهش در نسل های تکنولوژیک روبرو شده است و از سال ۲۰۲۰ وارد مقوله ۵G که پلت فرم یکپارچه ارتباطات آینده به حساب می آید، شدیم.
طاهری بخش به فعالیتهای همراه اول در این راستا اشاره نمود و اظهار داشت: همکاری با دانشگاه ها برای پیاده سازی دموهای مختلف بر بستر ۵G نظیر «جراحی از طریق دور» و «خودروی متصل»، همکاری فعالانه با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای توسعه نقشه راه ملی ۵G، بهبود و توسعه شبکه end۲end برای پیاده سازی تجاری شبکه نسل پنجم که شامل مواردی نظیر RAN، Core و انتقال می شود و همینطور امضای تفاهمنامه با دانشگاه ها، شهرداری ها و دیگر بازیگران این اکوسیستم بخشی از فعالیتهای ما در راهبری این نسل جدید از فناوری بوده است.
وی افزود: تشکیل گروه مطالعاتی با هدف کسب دانش فنی ۵G، راه اندازی پایلوت سایت های ۵G در چندین شهر و دستیابی به ۳.۹ گیگابیت بر ثانیه توان عملیاتی روی شبکه، استفاده از سرویسهای پایلوت متنوعی نظیر حقیقت مجازی، بازی آنلاین و ویدیو استریمینگ باکیفیت بالا، راه اندازی سرویس ۵G با دسترسی بیسیم ثابت با همکاری مبین نت برای مشترکان سازمانی و همکاری با تولیدکننده بومی تجهیزات این نسل از فناوری برای تست مودم های ساخته شده ۵G آنها روی شبکه همراه اول بخش دیگری از فعالیتهای همراه اول تابحال بوده است.
تشریح فازهای توسعه ۵G تا افق ۲۰۲۵
معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول ضمن اشاره به وجود ۴۶ میلیون پایانه LTE روی شبکه ارتباطات سیار ایران، ابراز کرد: تعداد ترمینال های ۵G روی شبکه همراه اول حدود ۲.۳ میلیون است.
طاهری بخش در ادامه به فازهای توسعه ۵G از ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ که افق تجاری سازی این تکنولوژی است در شبکه همراه اول اشاره نمود و به ذکر مواردی نظیر شاخص توسعه، تکامل طیف فرکانسی، توسعه سایت ها و سیر تکاملی معماری شبکه طی این سالها پرداخت.
به گفته معاون همراه اول، پیک سرعتی مشترکان طی این فازها از یک گیگابیت بر ثانیه طی سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ به ۲۰ گیگابیت در ثانیه تا ۲۰۲۵ خواهد رسید.
چالش های پیش روی توسعه نسل پنجم ارتباطات
وی درباره هموارسازی مسیر توسعه ۵G در کشور خاطرنشان کرد: جنبه های پنج گانه ای در این مورد دخیل هستند؛ سیاست گذاری، زیرساخت، طرح طیف فرکانسی، مدل تجاری و تجهیزات و اکوسیستم همچون آنهاست.
چالش های پیش روی توسعه ۵G در کشور هم به صورت خلاصه شامل سرفصل های «تخصیص و ارزش گذاری مجدد باندهای فرکانسی»، «سرمایه گذاری ها»، «بک هال»، «تأخیر»، «مراکز داده»، «پیچیدگی شبکه»، «حفظ شاخص پایداری تماس»، «عصر گیگابیت» و «باندهای فرکانسی جدید» می شود که طاهری بخش خاطر نشان کرد، سیاست گذاران و بازیگران باید به فکر راه چاره برای مواجهه با آنها باشند.
معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول ضمن اشاره به برنامه توسعه سال جاری اپراتور اول ارتباطی اظهار داشت: برای سال جاری نقاط پر ترافیک شهرهای بزرگ را به شکل هات اسپات، سرویس ۵G می دهیم اما برای توسعه و ایجاد پوشش بیشتر، نیازمند افزایش درآمدهای بیشتری در شرکت هستیم.
وی همینطور خاطرنشان کرد: مرکز تحقیق و توسعه همراه اول، مطالعات و شناخت فناوری ۶G را هم آغاز کرده است که مانند رویه مواجهه با فناوری ۵G بتوانیم خودمان آن فناوری را در کشور بومی نماییم.
رگولاتور ارتباطی: درآمد اپراتورها برای توسعه ۵G کافی نیست
در جریان این سمینار صادق عباسی شاهکوه، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هم ضمن اشاره به این که درصدد واگذاری باند فرکانسی ۳۵۰۰مگاهرتز هستیم، اظهار نمود: همینطور به دنبال این هستیم تا شرایطی را با تعامل سازمان صداوسیما جهت استفاده از باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز در جهت توسعه ظرفیت و شبکه ارتباطات سیار فراهم نماییم.
وی تصریح کرد: هم اکنون درآمد اپراتورهای تلفن همراه برای سرمایه گذاری در نسل پنجم ارتباطی کافی نیست و ما به این مورد واقف هستیم.
همچنین گفتنی است، مقرر است پنلی با همین مضمون هم در جریان این سمینار برگزار گردد.
منبع: shiksite.ir
این مطلب سایت شیک را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب