مرجع ارزیابی بازی ها در کشور راه اندازی می شود
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی از طریق اندازی کانونی برای ارزیابی بازی های حوزه علوم شناختی اطلاع داد و اظهار داشت: این کانون مرجع تعیین صلاحیت بازی ها خواهد بود.
به گزارش سایت شیک به نقل از ایسنا، دکتر مجید نیلی احمدآبادی امروز در مراسم رونمایی و داوری چهار پروژه علوم شناختی که در محل معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری برگزار شد، اضافه کرد: در ابتدای تشکیل ستاد علوم شناختی زیرساخت های لازم برای توسعه این دانش و نیروهای انسانی کافی و متخصص در حوزه علوم شناختی نبود و وضعیت خوبی نداشتیم.
وی اضافه کرد: از همان ابتدا، اولویت ستاد علوم شناختی ایجاد زیرساخت های لازم و توسعه نیروی انسانی بود تا فعالیتهای این حوزه وسیع، توسعه یابد و تا این عمق به وجود نیاید، بنیه قوی در علوم شناختی ایجاد نخواهد شد.
وی اضافه کرد: خوشبختانه اتفاقات خوبی در زمینه علوم شناختی به وجود آمده و وقت آن است که محققان این حوزه به توسعه علوم شناختی بپردازند.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، با تکیه بر این که حالا در مرحله ای هستیم که ۶ ماه غفلت از حوزه علوم شناختی سبب می شود که از دنیا عقب بیفتیم، افزود: عقب ماندگی ما از دنیا مانع از استفاده مردم از محصولات حوزه علوم شناختی می شود.
نیلی افزود: حوزه علوم شناختی حساس است و نگاه به این بخش از علم از جانب ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی از نظر کیفی کنترل شده است.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی با اشاره به اینکه در این ستاد در تلاشیم که ارزش گذاری علمی به وجود بیاید، اظهار داشت: تمرکز این ستاد، طی دو سال گذشته توسعه سرمایه شناختی جامعه ایرانی بوده است تا مردم کشور به زندگی بهتری دست بیابند. در واقع توانمندی جامعه، بزرگترین سرمایه آن است.
وی تصریح کرد: همینطور استفاده بهینه از شرایط سبب می شود که تاب آوری کشور افزایش یابد.
نیلی اضافه کرد: یکی از ابزارهای هر جامعه ای، آگاهی مردم نسبت به کاربرد خودشناسی است که خوشبختانه یکی از استارت آپ های حوزه علوم شناختی در این حوزه فعالیت می کند.
وی اضافه کرد: مطالعات بین المللی نشان داده که تا ۱۷ سال امکان ارتقای پایه شناختی به صورت علمی وجود دارد؛ ازاین رو لازم است که ما به دنبال ابزارهایی برویم که جامعه به طور گسترده به دنبال آن است.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناخت ضمن اشاره به اهمیت ایجاد بسترهای تربیت شناختی بر پایه بازی های کامپیوتری افزود: ستاد علوم شناختی در این حوزه سرمایه گذاری جدی کرده است و بنا دارد با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و بنیاد بازی های کامپیوتری چنین ارزیابی های شناختی را در کشور نهادینه کند.
نیلی اظهار داشت: به این واسطه مرجع علمی و قانونی برای ارزیابی بازی های کامپیوتری هستیم که محصولات این حوزه ارزیابی شوند. همینطور تعیین می شود که چه بازی برای چه محدوده سنی لازم است.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی با اشاره به اینکه ما پیشنهاد می نماییم دانشجویان کارشناسی و ارشد و دکترا در حوزه های جوانان و کاهش افت شناختی در بزرگسالان ورود کنند، اظهار داشت: این حوزه یک بازار در دسترس می باشد که پیچیدگی زیادی ندارد.
وی با تکیه بر لزوم تمرکز فناوران به ترکیب هوش مصنوعی و علوم شناختی، اظهار داشت: این حوزه که با نام داده کاوی هوشمند به توان شناختی نامگذاری شده، ۱۶ استارت آپ زیرساخت های آنرا بوجود آورده و فعال شده اند.
به گفته نیلی، در این عرصه با استفاده از تحلیل داده ها و مدلهای شناختی مطالعاتی را انجام می دهند.
وی اظهار داشت: امیدواریم در این راه محققان به خوبی حرکت کنند و کنترل کیفی این محصولات از اولویت های ما در ستاد به حساب می آید.
این مطلب سایت شیک را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب