سایت شیک : طراحی سایت

صنعت استخراج، فرصتی که با بی تدبیری به بحران تبدیل شد

صنعت استخراج، فرصتی که با بی تدبیری به بحران تبدیل شد

کارشناسان حوزه رمزارز، به بررسی مشکلات صنعت استخراج رمزدارایی ها پرداخته و تاکید نمودند صنعت استخراج می تواند به مدد درآمد مناسبی که برای سرمایه گذاران ایجاد می کند، باعث رونق کسب وکارهای مرتبط شود، در حالیکه در سالهای گذشته، به علت سنگ اندازی های فراوان، مزارع مجاز موفق به راه اندازی نشده اند و سرنوشت دستگاه هایی که خریداری شده، بازارهای زیرزمینی و به کارگیری در مزارع غیر مجاز خواهد بود.


به گزارش سایت شیک به نقل از ایسنا، انجمن علمی فناوران زنجیره بلوک فعالیت خویش را با نام “انجمن بلاک چین ایران” در تاریخ ۶ خرداد ۱۳۹۶، بعنوان انجمن مردم نهاد تخصصی رسما شروع به کار کرده است. نشست خبری این انجمن، با مبحث بررسی مشکلات و معضلات متقاضیان و فعالین حوزه استخراج رمزدارایی ها، امروز برگزار گردید.
عباس آشتیانی -مدیرعامل انجمن بلاک چین- با اشاره به اینکه به علت سرعت پایین سیستم دولتی در تعامل با پدیده های فناور و نوظهور، فعالین این حوزه ها معمولاً با مشکلات عدیده ای در داخل کشور مواجه می شوند، اظهار داشت: در مورد صنعت استخراج این تعلل با کج سلیقگی و سوءمدیریت وزارت نیرو هم همراه شد تا به جای یافتن راهکار مناسب صورت مسئله به کلی پاک شود. صنعت استخراج از آن دست صنایعی است که ضمن ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم، می تواند به مدد درآمد مناسبی که برای سرمایه گذاران بوجود می آورد باعث رونق کسب وکارهای مرتبط شود، از صنایع کوچک حوزه برق، تاسیسات و فناوری اطلاعات و ارتباطات گرفته تا صنایع کلان نیروگاهی.
وی افزود: این صنعت به فضای گسترده ای نسبت به حجم کاری نیاز ندارد و آلایندگی بسیار پایینی دارد و اصلی ترین نیاز آن انرژی برق است که توان مصرف دائمی و شبانه روزی این صنعت، آنرا به مشتری ایده آل و آرمانی صنایع نیروگاهی در دنیا بدل کرده است. میزان تقاضای برق توسط این صنعت با مدیریت صحیح می تواند باعث جذب سرمایه های جدید در صنایع نیروگاهی کشور و به دنبال آن رونق تمامی مشاغل و صنایع در رابطه با راه اندازی و نگهداری نیروگاه ها شود. در این صنعت میتوان ضمن انتفاع مناسب سرمایه گذاران، بستر درآمدزایی بسیار مناسبی برای حاکمیت از راه دریافت مالیات باشد، البته اگر وزارت نیرو انرژی را با قیمت منطقی در اختیار این صنعت بگذارد تا سرمایه گذاران پشیمان نشده و سرمایه خویش را از کشور خارج نکنند.
یک بام و چند هوا در برخورد با صنعتگران حوزه استخراج
مدیرعامل انجمن بلاک چین تصریح کرد: متاسفانه در زمان فقدان قانون در مورد مشروعیت و یا ممنوعیت صنعت استخراج، وزارت نیروی وقت با بخش نامه ای خلق الساعه و با دستاویز قرار دادن ورود غیر مجاز تجهیزات استخراج مبادرت به قلع و قمع تمامی فعالین این حوزه و با صدور جریمه های سنگین، آنها را نقره داغ کرد. بعد از این اتفاقات و با پیگیری های مستمر انجمن در کنار فعالین این حوزه بعد از ماه ها و هدررفت فرصت های طلایی استخراج و البته از بین رفتن سرمایه های سرمایه گذاران برچسب قاچاقچی از پیشانی فعالین این حوزه که عمدتا جوانانی تحصیل کرده و علاقمند به تکنولوژی های جدید بودند، برداشته و مقرر شد تا با پرداخت حقوق قانونی بتوانند دستگاههای خویش را بازپس گیری کنند.
آشتیانی افزود: اما بعد از این اتفاق به علت برخورد سلیقه ای در شهرها و استانهای مختلف هنوز شاهدیم که بعضی از این افراد هنوز موفق به دریافت دستگاههای خود بعد از پرداخت حقوق قانونی نشده اند و خیلی از آنهایی که دستگاههای خویش را دریافت کرده اند، به علت سنگ اندازی های فراوان موفق به راه اندازی مزارع مجاز نشده اند که بطور قطع سرنوشت این قبیل دستگاه ها هم بازارهای زیرزمینی و به کارگیری در مزارع غیر مجاز خواهد بود که یکی از اشکالات اصلی وزارت نیرو در ایام داغ تابستان بود.
مقاومت دولت در به کارگیری مشاوره فعالین بخش خصوصی
مسعود نیلی -رییس کارگروه استخراج انجمن بلاک چین- هم اظهار نمود: طی سالهای گذشته جلسات بسیاری با معاونت های مختلف ریاست جمهوری و وزارت خانه های دولت در جهت بررسی راهکارهای بهره مندی از قابلیت های صنعت استخراج با حضور نمایندگان انجمن برگزار شد که متاسفانه خروجی مفیدی در بر نداشت. در این جلسات راهکارهای بسیاری جهت تأمین منافع سرمایه گذاران، حاکمیت و مردم عرضه شد که در ظاهر مورد استقبال قرار می گرفت اما در عمل هیچ وقت اجرایی نمی شدند.
وی افزود: وزارت نیروی دولت پیشین با در نظر گرفتن تعرفه برق صادراتی برای این صنعت عملا تنها مزیت رقابتی کشور که می توانست نرخ منطقی انرژی باشد را از بین برد و پس از آن با رایزنی با وزارت نفت مانع دستیابی سرمایه گذاران این صنعت به گاز با قیمت منطقی شد. در طرح های پیشنهادی سرمایه گذاران آمادگی خویش را جهت تأمین برق مورد نیاز کشور در زمان های پیک مصرف در تابستان به صورت داوطلبانه از راه نیروگاه های خود تأمین اعلام نموده بودند که در صورت استقبال دولت می توانست مانع خاموشی ها باشد که با بی تفاوتی وزارت خانه های مربوط مواجه گردید.
ایجاد فضای مسموم با انتشار اطلاعات خلاف واقع
نیلی تصریح کرد: وزارت نیرو نه تنها از راهکار ها و پیشنهادهای بخش خصوصی در جهت رفع مشکلات کمبود برق کشور استفاده نکرد، بلکه با فرار رو به جلو صنعت استخراج را مسبب اصلی کمبود برق معرفی نمود. بطور قطع نه انجمن و نه هیچ نهاد و سازمان دیگری موافق استفاده غیر مجاز از برق برای صنعت استخراج نیست، اما رشد قارچ گونه مراکز غیر مجاز حاصل تعرفه گذاری غیرکارشناسی و روال عملا غیر ممکن دریافت مجوز برای خیلی از علاقه مندان فعالیت قانونی در این صنعت بود، اگرنه مراکز مجاز استخراج همگی درحال کنترل دائمی وزارت نیرو هستند و در مواقع بحرانی سالهای گذشته نخستین اماکنی بودند که با قطعی برق مواجه می شدند. اگر این مراکز مسبب خاموشی بودند چرا بعد از دستور ریاست جمهوری درباره ممنوعیت استخراج تا آخر تابستان مشکلات خاموشی کاملا برطرف نشد؟
رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاک چین اظهار داشت: بعضی از مشاورین دولت پیشین بدون در نظر گرفتن دوره کوتاه قابلیت استفاده از تجهیزات استخراج و ریسک بسیار بالای بازار رمزدارایی ها تنها ضمن اشاره به درآمد نسبتا مناسب این صنعت، باعث ایجاد حس رقابت در دستگاههای مختلف در جهت سهم خواهی از این درآمد لایتناهی شدند. متاسفانه بعد از به رسمیت شناخته شدن استخراج بعنوان صنعت در کشور، مدیر شرکت شهرک های صنعتی تخلف آشکار عدم تخصیص و اجازه فعالیت به متقاضیان این صنعت در شهرک های صنعتی (که در آن زمان تنها مکان مورد تایید جهت صدور مجوز بود) را از افتخارات خود بر شمردند و پس از رفع نسبی موانع هم مبادرت به اختصاص زمین با چند برابر قیمت به فعالین این صنعت کردند.
نیلی افزود: هم اکنون هم شاهد می باشیم با بسته شدن سامانه صدور مجوز، متقاضیان جدید قادر به اقدام در این راستا نیستند و بعضی از متقاضیانی که درحال تکمیل مزارع خود بودند و حتی مبادرت به تهیه انشعابات قانونی هم کرده اند، با بسته شدن سامانه قادر به تبدیل جواز تاسیس به پروانه بهره برداری نیستند که البته در این حوزه وزارت صمت قول مساعدت و از سرگیری کار سامانه را داده است. این مشکل البته هم اکنون باعث ایجاد رانت و قیمت چند میلیاردی مجوزهای موجود شده است.
برخوردهای سلیقه ای، مانع اصلی ورود سرمایه گذاران جدید
همینطور سید امید علوی -رییس هیئت مدیره انجمن بلاک چین- با اشاره به اینکه متاسفانه در تمامی بخش ها شاهد برخوردهای سلیقه ای هستیم، اضافه کرد: واردات دستگاههای استخراج توسط فعالان حدودا غیر ممکن است و شاهد ایجاد رانت برای شرکتهای مدعی تولید دستگاههای استخراج در داخل کشور هستیم و گاها تخلفات فاحشی هم از جانب آنها درحال روی دادن است. تغییر لیبل دستگاههای کارکرده و فروش آنها بعنوان دستگاه تولید داخل و فروش فاکتور رسمی به دارندگان دستگاه وارد شده از مسیرهای غیرقانونی تنها بخشی از تخلفات بعضی از این تولیدکنندگان است.
وی افزود: اگر دولت و مجلس هرچه سریع تر به صورت منطقی به فکر قانون گذاری و رفع موانع این صنعت نباشند، باید در انتظار رشد هرچه بیشتر فعالیتهای زیرزمینی و غیر مجاز باشیم. این صنعت توانایی و جذابیت جذب سرمایه گذاران بسیاری را داخل کشور دارد که با مدیریت صحیح می تواند ضمن ایجاد رونق در خیلی از صنایع و مشاغل، بخشی از مشکلات کمبود برق در کشور را هم به واسطه ورود سرمایه های جدید به صنعت ساخت نیروگاه های خود تأمین و استفاده از ظرفیت آنها در مواقع نیاز را می تواند حل کند.
رئیس هیئت مدیره انجمن بلاک چین تصریح کرد: همینطور دولت و وزارت خانه های مرتبط می توانند با در نظر گرفتن تعرفه های تشویقی و عرضه مشوق هایی، سرمایه گذاران را به سمت سرمایه گذاری روی نیروگاه های تجدیدپذیر و پاک هدایت کنند که البته تاکنون تنها شاهد شعارهایی در این حوزه بودیم و سرمایه گذارانی که قدم در این راه گذاشته اند حدودا همگی متضرر شده اند.
وی اظهار داشت: امیدواریم دولت جدید با استفاده از مشاوره بخش خصوصی و با فراهم کردن بستر مناسب تمامی فعالیتهای این صنعت را از حالت زیرزمینی و غیرقانونی به سمت فعالیت قانونی قابل کنترل که می تواند منافع همه بخش ها را تأمین کند، هدایت کند. مانند گذشته انجمن فناوران زنجیره بلوک هم آمادگی خویش را جهت مشاوره علمی در جهت منافع ملی به همه ارکان حاکمیت اعلام می کند.




منبع:

1400/08/12
23:18:52
5.0 / 5
1041
تگهای خبر: تكنولوژی , سرمایه گذاری , سیستم , شركت
این مطلب سایت شیک را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
طراحی سایت شیک
طراح سایت شیک