سایت شیک : طراحی سایت

لزوم توجه جدی به اقتصاد محتوا برای جلوگیری از مصرف گرایی محتوایی

لزوم توجه جدی به اقتصاد محتوا برای جلوگیری از مصرف گرایی محتوایی

به گزارش سایت شیک، رییس مرکز ملی فضای مجازی اظهار داشت: یکی از برنامه های دارای اولویت مرکز ملی پشتیبانی از صنعت تولید محتوا و اقتصاد این فضاست که بتازگی نیز در جلسه شورای عالی هم مصوب شد تا تولیدکنندگان محتوایی که در قالب رسمی کشور فعالیت می نمایند، از درآمد حاصل از ترافیک شبکه سهیم باشند.


به گزارش سایت شیک به نقل از ایسنا، سید محمد امین آقامیری- دبیر شورای عالی و رییس مرکز ملی فضای مجازی- در نشست تخصصی حکمرانی نوین رسانه ای؛ تکنولوژی های جدید ارتباطی از دومین همایش ملی «انقلاب اسلامی و افق تمدنی آینده» اظهار داشت: طبق تاکیدات امام عظیم شان انقلاب، امام خمینی (ره)، جامعه باید بستری برای تعالی بشر با پیاده سازی ساز و کار، مقررات و احکام شرع باشد که در حقیقت این نقطه آغازی است که در نهایت به تمدن اسلامی ختم می شود.

وی با اشاره به بحث حکمرانی نوین رسانه ای در افق تمدنی آینده، اضافه کرد: فضای مجازی در نگاه کارکردی بستری برای تعاملات، کسب وکارها و آموزش است که ابعاد مختلف زندگی مردم در جامعه در آن شکل می گیرد و در آینده ای نزدیک خیلی از عناوینی که تعامل فیزیکی در آن الزام ندارند به این فضا منتقل خواهد شد، بدین سبب بحث حکمرانی در این فضا یکی از مسائل مهمی است که باید به آن پرداخته شود.

آقامیری اشاره کرد: فضای مجازی مطلوب در آینده، فضایی با چارچوب، محتوا و قواعد مناسب آنست تا بتوانیم با جلوگیری از لطمه های ناشی از این فضا، از مزیت ها و ظرفیتهای آن که در فضای سنتی وجود ندارد، استفاده نمائیم.
رییس مرکز ملی فضای مجازی اضافه کرد: باتدبیر مقام معظم رهبری، شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی جهت بررسی این موضوعات و ایجاد چارچوب در این فضا تشکیل شد تا در این راه پیشرو بوده و مغلوب ساختار مرسوم دنیا در این فضا نشویم که البته خیلی از کشورها به سبب هجمه های فرهنگی و غلبه های اجتماعی این فضا به اعتراض نسبت به حکمرانی بر آن برخواستند.
آقامیری اعلام نمود: سبقه تاریخی، باورها، فرهنگ و ارزش های دینی که در کشور ما حکمفرماست مساله حکمرانی در این فضا را به مساله ای جدی در کشور تبدیل نموده است.
اهمیت نهضت تولید هوشمند در رسانه های فضای مجازی
وی درباب تاثیر رسانه ها در فضای مجازی اضافه کرد: با ورود فضای مجازی، رسانه با تغییرات عمیقی در عرصه بازیگران، فناوری ها، تولید محتوا، نشر و مخاطبان هدف در آن روبرو شد که هم اکنون در میانه نسل سوم این تغییرات هستیم که بحث نهضت تولید هوشمند در آن مطرح است.

آقامیری اشاره کرد: پیش تر در فضای سنتی؛ تولیدکنندگان، محصولات، بستر نشر و مصرف کنندگان، مشخص و حرفه ای بودند اما با گسترش فضای مجازی در تمامی حوزه ها با انبوه تولیدات، وزن ها و نگاه جدیدی در ذائقه سنجی مخاطب روبرو می باشیم که در حقیقت نوعی شخصی سازی محتوا در این فضا شکل گرفته که این مهم نشان دهنده میزان قدرت تاثیر رسانه بر جامعه است.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه شخصی سازی محتوا ضریب تاثیرگذاری آن را بیشتر می کند، اظهار داشت: این مزیت نقطه قوتی است که اگر به درستی تدبیر نشود، تبدیل به لطمه خواهد شد.
تقویت اقتصاد محتوا در فضای مجازی برای حفظ هویت ایرانی اسلامی
رییس مرکز ملی فضای مجازی درباب اهمیت توجه به اقتصاد محتوای فضای مجازی در کشور، اظهار داشت: برای تبلور تاریخ، اعتقادات و حفظ هویت ایرانی اسلامی در فضای مجازی باید اقتصاد محتوا در کشور تقویت شود تا مصرف کننده محتواهای تولیدی کشورهای دیگر در این زمینه نباشیم.
آقامیری اضافه کرد: یکی از برنامه های دارای اولویت مرکز ملی فضای مجازی پشتیبانی از صنعت تولید محتوا و اقتصاد این فضاست که بتازگی نیز در جلسه شورای عالی فضای مجازی مصوب شد تا تولیدکنندگان محتوایی که در قالب رسمی کشور فعالیت می نمایند، از درآمد حاصل از ترافیک شبکه سهیم باشند که این نقطه عطفی برای توسعه صنعت تولید محتوا و رونق اقتصاد این حوزه در کشور است.
وی اشاره کرد: با بوجودآوردن بستری مناسب برای این زیست بوم و جهش در لایه های محتوا در فضای مجازی، پاسخگوی نیاز مخاطبان داخلی و حتی خارجی پایبند به اصول و ارزش های اخلاقی با تولیدات منطبق با آرمان ها، ارزش ها و نگاه اسلامی خواهیم بود که این می تواند بستری برای رسیدن پیام گفتمان انقلاب اسلامی به گوش جهانیان باشد.
طوفان الاقصی تصویری از قدرت رسانه در عصر فضای مجازی است
طبق اعلام مرکز ملی فضای مجازی، دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به نقش رسانه ها در پرداختن به وقایع طوفان الاقصی برای نخستین بار در دنیا اظهار داشت: فضای مجازی بستری ایجاد کرد تا برای نخستین بار در طوفان الاقصی، ظلم رژیم غاصب صهیونیست و مظلومیت مردم فلسطین نمایش داده شود و حتی در کشورهای حامی این ظلم نیز، دادخواهی و اعتراضات مردمی شکل گرفت.
او در آخر با اشاره به اینکه با وجود سانسور و محدودیت های بسیار در رسانه ها و رسانه های اجتماعی واقعیت های جنایات رژیم صهیونیستی به تصویر کشیده شد، اضافه کرد: این پدیده دستاورد فعالیت مردمی در فضای مجازی است و باید از این تجربه یادبگیریم تا از بستر فضای مجازی برای اشاعه اخلاق و فرهنگ و در نهایت تمدن اسلامی در سرتاسر جهان استفاده نمائیم.




منبع:

1402/11/09
09:26:38
5.0 / 5
434
تگهای خبر: آموزش , بازی , تكنولوژی , صنعت
این مطلب سایت شیک را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
طراحی سایت شیک
طراح سایت شیک