افزایش 1 و نیم درصدی سهم اقتصاد دیجیتالی در کشور
سایت شیک: طبق گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با راه اندازی کارگروه اقتصاد دیجیتال با هدف حل مشکلات توسعه اقتصاد دیجیتال، در کمتر از دو سال قبل سهم این حوزه از تولید ناخالص ملی از 6.4 به 7.5 رسیده است.
به گزارش سایت شیک به نقل از ایسنا، روند دیجیتالی شدن زندگی روزمره مردم سرتاسر جهان، با شیوع بیماری همه گیر کرونا از چند سال قبل سرعت فزاینده ای پیدا کرد؛ بطور مثال خیلی از شرکت های کوچک و متوسط آلمانی که قبل از این در حوزه دیجیتالی شدن کند و ناکارآمد عمل می کردند، مجبور به انطباق و پذیرش این پروسه شدند؛ از طرف دیگر شرکت هایی نیز که قبلا در حوزه دیجیتال سازی زیرساخت هایشان سرمایه گزاری نموده بودند، نسبت به همتاینشان توانستند جایگاه خوبی را در حوزه رقابت به دست آورند.
قطعا این نوآوری های دیجیتالی تا ابد باقی و زنده نخواهند ماند و در گذر زمان تغییر بسیاری پیدا می کنند؛ رهبران حوزه اقتصاد دیجیتال و مدیران مشاغل، باید امنیت، نوآوری و انطباق سرمایه گذاری های تجاری خود با این فضای بحرانی را بوسیله دروس و تجربیات لازم حاصل از شرایط شناسایی و ترسیم کنند.
در ایران هم چند سالی است که به اقتصاد دیجیتال توجه ویژه می شود و دولت سیزدهم هم تمهیداتی برای این حوزه درنظر گرفته شده است. اقتصاد دیجیتال فضای بکری است که می تواند مشاغل زیادی را برای کشور بوجود آورد و فقط بحث هزینه ها نیست و هم اکنون یکی از حوزه های جدیدی که می تواند شرایط جدید را برای افزایش اشتغال فراهم آورد، فضای مجازی و استفاده از اقتصاد دیجیتال است.
اما یکی از اقداماتی که می توان در عرصه اقتصاد دیجیتال دنبال کرد، این است که اجازه داده شود پلت فرم های گوناگون بتوانند در این بخش فعالیت کنند برای اینکه بر طبق این سکوها و پلت فرم هاست که خرید و فروش و داد و ستد و کسب وکار می تواند شکل بگیرد.
مهم ترین مزیت های اقتصاد دیجیتال برای کشور
این فضا می تواند سه مزیت بزرگ برای کشور بوجود آورد که یکی از آن فرصت های شغلی و مشاغل جدیدی است که در دنیا دراین زمینه مطرح است. اقتصاد دیجیتال در عمده کشورها سهم بالایی دارد و ارزش افزوده بسیاری به وجود آورده است، بدین سبب در کشور ما که بیشتر مشاغل سنتی بوده می تواند یک فرصت مناسب باشد تا در این بخش مشاغل جدید را شناسایی نماییم و نرخ بیکاری را کاهش دهیم.
کسب و کارهای مجازی بر بستر فضای مجازی و اینترنت شکل می گیرند به این منظور باید زیرساخت ها را برای ورود مشاغل جدید آماده شود برای اینکه چه بخواهیم چه نخواهیم به سمت مشاغل جدید خواهیم رفت. مزیت دوم کاهش هزینه هاست؛ هم اکنون یکی از بحث های مطرح در کشور قیمت بنزین است و چون مصرف آن بالا رفته، هزینه های آن هم بیشتر شده است در صورتیکه اگر استفاده از فضای مجازی و پلت فرم های اینترنتی را در کشور توسعه دهیم، حمل و نقل گسترده ای که برای انجام کارها و مراجعه به ادارات و سازمان های گوناگون صورت می گیرد، به شدت کاهش می یابد و این مسأله در خیلی از هزینه ها همچون انرژی به شدت موثر است.
بهره وری مزیت دیگر اقتصاد دیجیتال است و استفاده از فناوری و فناوری جدید راندمان را در کشور بالا می برد. متاسفانه راندمان کشور، هم در عرصه نیروی انسانی و هم در سرمایه آنطور که باید نیست و گاهی موجب هدررفت سرمایه های انسانی در کشور شده است. مزیت بعدی اما کاهش هزینه هاست؛ هم اکنون یکی از بحث های مطرح در کشور قیمت بنزین است و چون مصرف آن بالا رفته، هزینه های آن هم بیشتر شده است، در صورتیکه اگر استفاده از فضای مجازی در بخش دیجیتال رشد یابد، حمل و نقل گسترده ای که برای انجام کارها و مراجعه به ادارات و سازمان های گوناگون صورت می گیرد، به شدت کاهش می یابد و این مسأله در خیلی از هزینه ها همچون انرژی به شدت موثر است.
بنابراین باتوجه به اهمیت این حوزه در لایجه برنامه هفتم توسعه چند بخش و ماده به آن اختصاص یافته و بر لزوم توجه به آن تاکید شده است. همین طور عیسی زارع پور - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در این زمینه درباره ی پیشرفت اقتصاد دیجیتال اظهار کرده است: با راه اندازی کارگروه اقتصاد دیجیتال در کمتر از دو سال قبل با هدف رفع مشکلات توسعه اقتصاد دیجیتال، سهم این حوزه از تولید ناخالص ملی از ۶.۴ به ۷.۵ رسیده است.
رئیس جمهوری هم بتازگی رشد ۱.۵ درصدی در عرصه اقتصاد دیجیتال را قابل قبول اما ناکافی دانسته و معتقد می باشد باتوجه به ظرفیتهای موجود در کشور و نیروی جوان و مستعدی که وجود دارند اساسا رشد اقتصادی ما در بخش اقتصاد دیجیتال می تواند بالاتر و برتر از این باشد و از سویی زمینه اشتغال برای جوانان تحصیل کرده کشور هم فراهم خواهد شد.
در نهایت باتوجه به توسعه اقتصاد دیجیتال در خیلی از کشورهای جهان و حرکت به سمت آینده کار و ظهور مشاغل جدید، باید زیرساخت ها برای توسعه اقتصاد دیجیتال و استفاده مطلوب تر از فضای مجازی برقرار شود. خوشبختانه در کشور اقدامات بسیاری در امتداد توسعه تکنولوژی های جدید و اقتصاد دیجیتال انجام شده اما هنوز با شرایط آرمانی فاصله زیاد وجود دارد.
منبع: سایت شیك
این مطلب سایت شیک را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب